BRIDGE JUNIOR – Robotika Klub

<< VISSZA

Mit tartalmaz a program?
Az angol nyelven zajló Tavaszi Vakációs Robotika Klub egy olyan izgalmas és kreatív egy hetes élményt nyújt 9-12 éves gyerekek számára, amely keretén belül megismerik és megkedvelhetik a robotika fogalmát. Pontosabban, a robotok megépítése által a résztvevő gyerekek fejleszteni fogják a kreatív készségüket és képzeletüket. Továbbá, a LEGO Mindstorm Robotics Invention System robotika felszerelés segítségével olyan kognitív készségekre tesznek szert, amelyek által megfelelő utasításokat fognak létrehozni a robotok megtervezéséhez, megépítéséhez és beprogramozásához.

A gyerekek közösen fogják megbeszélni és eldönteni minden egyes feladat esetében a leghatékonyabb stratégiát, majd egyéni és csoportos munka által fogják kivitelezni a robotok megtervezését, megépítését és vegül ezek letesztelését. A program során a gyerekek egy ‚naplóba’ fogják bevezetni a projekt előremenetelének pontos részleteit és lépéseit, valamint az egyes munkafolyamatok során femerülő problémák megoldását. Mivel egy angol nyelven történő programról van szó, a gyerekeknek lehetőségük lesz gyakorolni és fejleszteni angol nyelvi ismereteiket a kollegákkal való együttműküdés, interakció és beszélgetések által. Ugyanakkor a gyerekek csapatban való hatékony együttműküdési készségüket is fejlesztik a számos technológiai és műszaki alkalmazás felfedezése által, amelyek hasznosak lehetnek ha a esetleg a jövőben tudományos, matematikai vagy mérnöki pálya fele vonzódnak majd.

Figyelem! A Robotika Klub egy angol nyelvű foglalkozás, így a résztvevő gyerekeknek egy minimális társalgási szintű angol tudással kell redelkezniük.

A Tavaszi Vakációs Robotika Klub felépítése:
09.00-09.30 – a gyerekek fogadása, a felszerelések előkészítése és a célok megvalósításához szükséges legmegfelelőbb stratégia leszögezése (a robotok utasításának megbeszélése)
09.30-11.00 – az utasítások elkészítése, a lehetséges problémák vagy nehézségek megbeszélése és kreatív megoldások keresése
11.00-11.30 – a tízórai közös elfogyasztása
11.30-13.00 – a robotok megépítése, beprogramozása és az utasítások letesztelése