fbpx

Aid Kit for Autonomous Online Classes (AidKit, 2021-2023)

Proiectul “AidKit” este un Parteneriat Strategic Erasmus Plus în domeniul educaţiei adulţilor, se desfăşoară în perioada 2021-2023 şi este implementat de cinci instituţii de învăţământ din cinci diferite ţări: Germania, Polonia, România, Lituania și Danemarca. 

Proiectul se bazează pe nevoile generate de situația pandemică, grupul său țintă fiind profesorii din educația non-formală dar și adulții, în special cei din grupul vulnerabil (eg. migranții, seniorii și solicitanții de loc de muncă).

Raportul oficial EU 2020 arată că profesorii care predau în educația non-formală nu erau pregătiți pentru situațiile create în timpul pandemiei și că le -a fost dificil să mențină calitatea cursurilor. În perioada pandemiei, lipsa competențelor digitale și lipsa cunoașterii diferitelor instrumente digitale educative a devenit clară, rezultând în abandonul cursurilor de către cursanți. 

Obiectivul principal al proiectului este să îmbunătățească competențele digitale ale cadrelor didactice din sectorul educației non-formale, în așa fel încât aceștia să aibă abilitățile necesare de a ține cursuri calitative. În plus, proiectul și-a propus încurajarea cursanților de a deveni cât mai autonomi arătându-le metode noi de învățare.

Rezultatul principal al proiectului AidKit este un Ghid care conține elementele de bază ale curriculumului în învățământul nonformal, adaptabil atât la predarea online cât și la cea clasică. După testarea unităților de învățare digitală de către grupul vulnerabil urmează implementarea unei platforme de învățare interactive. Aceste rezultate servesc aceluiași scop: dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice din învățământul nonformal și lupta împotriva abandonării cursurilor de către participanți. 

Coordonator: 

Iberika Education Group GGMBH, Germania (https://www.iberika.de/)

Parteneri: 

DANMAR COMPUTERS SP ZOO, Polonia (https://danmar-computers.com.pl/en/ )

Asociatia Bridge Language Study House, România (https://www.blsh.ro/ )

SOCIALINIU INOVACIJU FONDAS, Lituania (https://www.lpf.lt/ )

MHT CONSULT APS, Danemarca (http://mhtconsult.dk/ )

Mai multe informații pe pagina Facebook dedicată proiectului.

Puteți vizualiza  AICI ghidul de bune practici realizat în prima etapă a proiectului.