fbpx

HikeWays: Trasee montane pentru excursii școlare

Proiectul “HikeWays” este un parteneriat de cooperare Erasmus+ în educația școlară care se desfăşoară în perioada 2021-2023 şi este implementat de patru instituţii din trei ţări diferite: Polonia, România şi Slovenia. 

Proiectul și-a propus promovarea explorării mediului înconjurător de către profesorii şi elevii din sistemul de învăţământ public. HikeWays se axează pe promovarea stilului de viaţă sănătos prin organizarea excursiilor în natură combinând această activitate extracurriculară cu lecţii interdisciplinare realizate de către profesori. 

Principalul rezultat al proiectului este un Manual care conține hărți digitale, metodologii de predare interdisciplinară în timpul turelor la munte precum și descrierea unor trasee montane şi a locurilor significante din apropiere.

Manualul va fi completat cu o pagină web și o pagină de socializare a proiectului. Aici, elevii și profesorii au libertatea de a-și înregistra propriile experienţe montane în format narativ sau prin fotografii, respectiv să interacționeze și să împărtășească bune practici pe tematica proiectului.

Coordonator:

Centrum Edukacyjne EST, Poland

Parteneri: 

Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Andrychowie, Poland

Asociatia Bridge Language Study House, Romania

Slovenian Mountain Guides Association (ZGVS), Slovenia

Fiți alături de noi prin pagina web și pe Facebook!